Homoidiopiens

Jag blir mer och mer övertygad om att människan blir dummare och dummare, och att vi alla låter det ske. Vi måste nog snart (om vi nu uppfattar dumheten) ställa oss upp och säga STOPP!! Varför tror vi att vi är mer än andra djur? För att våra hjärnor bevisligen är större....alltså är där större volym för luften att sprida sig tydligen.
 
I min dagliga yrkesverksamma verklighet möter jag skrämmande exempel varje dag, som lärare önskar man ju att barnen ska förstå att det finns ett liv efter det att åk 9 slutar, men icke!! Varför ska man lära sig något? Varför ska jag komma i tid? Varför ska jag ha penna, papper, böcker, mig själv med mig? Ge mig styrka!! Jo, lilla du...om inte dina föräldrar har berättat eller visat dig att det av allra största vikt om alla kommer i tid i ett team på ett arbete....ska jag berätta att det är viktigt. Att ha med sig penna, papper , böcker och sig själv kan betyda att något kanske fastnar när du ändå har tagit dig till lektionerna....så vida ingen ärligt har slagit i dig att det i ditt huvud finns en lucka som kan öppnas och där fyllas med kunskap och annat bra och ha.....de där insändarna i HD de sista dagarna från lärare stämmer helt överens med verkligheten....en stor del av dagens unga är så in i h-e bortskämda och curlade att de helt på allvar tror att någon annan ska fixa deras skolgång...I´m sooooooo sad to say......så är inte fallet, vakna och skärp er....fatta att kunskap är makt, det vill säga att ni har all makt över er själva i framtiden för ni vet vad ni kan och kan ärligt stå upp för det. Som lärare ställer jag givetvis mig på de svagaste sida för att stödja dem, men någonstans har skolan i Sverige glömt bort att det finns en oerhörd mängd duktiga elever som inget hellre vill än att bli ännu duktigare och få lära sig mer, men finns det plats för dem i Sverige i dag? Är det jante-lagen som styr oss ännu, "du ska inte tro...."-bla, bla, bla....jo, man får lov att vara duktig och det ska premieras precis som det premieras att en svag eller stökig elev över huvud taget tar sig till lektion.....är allt rätt i vårt skolsystem då? Visst måste man väl få lov att vara duktig och vilja bli duktigare, eller rättare sagt...vara full av kunskap men hungra efter mer.....kontigt detta?
 
Att sen Djurgården borde lägga ner är ännu ett bevis på att allt gått överstyr. Sorry, men är det ännu mer plats för luft i huvudet på många Djurgårdare än på oss andra....hur kan man bara påstå att man är fotbollssupporter och sen göra skit för fotbollen....idioter!!! Säkert har samma idioter haft sin skolgång full med "Meeeen-ni-i-skolan-ska-fixa-mitt-barns-liv-jag-har-bara-fött-barnet".....ingen j.....vel tar ansvar längre för något de gör, skärp er och jag säger som en supporter till Djurgården (och märk att jag inte ens är Djurgårdare) sa, "Detta är så man skäms". Varför ska de som sköter sig skämmas för dem som inte gör det? Ja, varför......de som missköter sig och ställer till med ett helvete för andra har varken hjärna eller vilja att skämmas....avskum!! Som mamma till en duktig sportkille blir jag bestört av att höra om s.k. supportrar som ställer till sådant.....de kan nog inte ens träffa en boll själva och på sitt eget högst idiotiska sätt tar de saken i egna händer....bra!!! ÄRTHJÄRNOR!!!!!
 
 

RSS 2.0