Varför är vi människor så in i h-e dumma i huvudet?

En vecka har förflutit sedan, ja vad ska jag kalla honom? Idiot? Sinnesnörd? Totalt hjärndöd?....sköt ihjäl barn och ungdomar på norska Utöja.....jag vet inte hur jag ska hantera detta? Vet ni? Varför gör en helt vanlig människa så? Jag förstår det inte....jag kan inte húr jag än vänder på det förstå varför. Måtte han brinna i helvetet om och om och om och om igen....hur kan man göra så? Jag försöker i mitt, i mitt eget tycke ganska vettiga sinne, finna en logisk förklaring, men nääääää, ´det finns ingen. Men jag blir däremot rädd när jag tänker på alla dessa "smyg"-uttryck för vad denna man (som jag inte ens vill nämna vid namn) säger sig ha sanningen om. Lyssna där¨ute och sortera, för det är vad vi måste göra, de som tror sig ha sanningen sitter nu med skägget i brevlådan och borde skämmas!!!!!!!!!!!

I andra andetaget har jag mitt andra skötebarn sedan Live Aid-galan på 80-talet, Afrikas horn. Idag är 11 miljoner barn i farozonen för att svälta ihjäl, finns det någon som tänker på dem? Jag menar verkligen inte att vi ska förta sorgen från Norge-katastrofen, för den är viktig för vår demokrati, eftersom det kryper så många i det fördolda som vill ha ihjäl människor, som vill tysta vettiga unga kraftfulla röster. Låt aldrig det hända, låt aldrig okunkskapen segra för den är sååååå oklädsam och framför allt så otymplig i en demokrati......men om vi blir av med all denna okunkskap och faktiskt möter en empati och medmänsklighet, världsomspännande, så kanske dessa 11 miljoner barn kan få växa upp och bli Afrikas framtid. Det är ju faktiskt framtiden som dör i svält, och veeee den som säger att det inte rör dem för när man ser dessa barns ögon, när man ser deras svältande kroppar och hör läkarnas utlåtande så blir man mörkrädd för de problem som vi ser som stoooora hinder. Jag jobbar själv extra på ICA när jag är sommar-ledig från skolan och förra fredagen, ja, samma dag som idioten i Norge sköt ihjäl unga på Utöja, blev jag utskälld för att kundtoalettdörren gnisslade för högt......MEN FÖR HELVETE!!! Vad är det för ett jävla problem? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta för så in i helvete dumt är det......sluta upp att vara så himla själcentrerade och se er om i världen, vi är alla lika och har samma rättigheter, , män som kvinnor....oavsettt vilken religion vi tillhör. Alla fegisar gömmer sig bakom religionen, vi andra står upp för den och erkänner att alla religioner att något gott men också något ont.....men med kunskap och vetskap kan vi nå långt, att tycka och  tro att ens eget tyckande är lag är farligt...se hur det gick i Norge.

För att återkomma tíll mitt skötebarn, Afrika, så är det inte mänskligt att inte reagera när 11 mijoner barn svälter ihjäl, inte om man själv är förälder. Och ska sanningen fram så skiter jag faktiskt i vilken jävla religion du och jag tillhör, att rädda liv handlar inte om religion det handlar om empati och vett. Men jag vet också att många där ute som ser sig som viktiga, i själva verket är så okunniga och så oempatiska så jag blir mörkrädd. Lycka till med ert liv.......

Våga ge och du får!!!!


RSS 2.0