Jag är mamma till Mikael Jackson...!!!! HJÄLPPPPP

Alltså sonen håller på att bli tokig tror jag. Eller ska alla 12 åringar hela tiden gå omkring som om de gick i moonwalk???? Det gör i alla fall sonen och sjunger bara Jackson låtar HELA TIDEN!! Det värsta är att han sjunger bättre än Jackson själv...han skulle ju bli fotbollsproffs...va! hur ska vi nu överleva som familj? Skämt å sido, om det inte blir Barcca så kan det ju alltid bli en sångkarriär (allt för att mor och far ska kunna ligga helt stilla på en vit strand tills de döööööör).

I kväll har jag lärt mig att AC/DC faktiskt betyder något...växelström och likström, hur mycket hårdrock är det i det??? Men jag har ju faktiskt en svåger som är elektriker kanske det betyder något.....(spooooky)

I kväll får ni ingen musik utan ni får faktiskt sjunga själv....jag lyssnar på sonen....I´m talking to the man in the mirror...............ja, ni förstår, i går kväll var han och mannen i mitt liv och såg på filmen...till och med mannen tyckte filmen var bra....meeeeen, håller han också på att bli en 80-tals mjukis???? Själv pluggade jag kyrkohistoria inför tentan i dag. Hur den gick? Jo, tack nog bra!! Jag har nog ett VG, det kunde jag nog räkna ut och det är ju helt OK (fast tanten kan ju ha fel för all del).

Sen säger jag bara HEJA REZA, i Idol, vilken kvinna hon kan ju sjunga skiten ur vem som helst. Helt OK att tjejen som åkte ut faktiskt gjorde det men hur kunde killen som sjöng fel hela tiden gå vidare...ja, ja kanske han åker nästa vecka....om de inte har Jackson tema igen för det kunde han i alla fall....retar mig på att han inte ser ut som om han har det så kul, och sen kan jag meddela att jag vet ett och annat om Kalle, ja HAN från Kristianstad....kanske han inte är precis så blyg som han vill framstå som...fråga brudarna i staaaan, de har en lite annan version av honom...alltså bara så ni vet!!!! Snacka om i-lands problem........

Sista dagen av tentaplugg....

Jaha, då ska allt sätta sig i huvudet idag då....???? Tror inte det, men det som inte sitter när jag lägger mig i kväll kommer nog aldrig att sätta sig..kan det vara så att huvudet är fullt? Hur som helst är det tomt i morgon eftermiddag när tentan är skriven...man brukar vara helt slut som artist när tentor är avklarade. Jag har kommit fram till en ny tes om hur jag ska få in allt i dag....jag ska överkonsumera god 80-tals musik...vad sägs om



Gamla goda Peter Andrea, alltså ska sanningen fram kan man bara skratt i dag när man ser en så förnedrande video...herre Gud vilka stereotypa karaktärer de lyckats klämma in...eller finns det någon utan 6-pack? Coolast tycker jag den gamla tanten är som inte vill ta i Peter Andrea.... eller så kan man ju susa runt i köket med sina studiepapper till en lambada...kommer ni ihåg? Jag var nog i alla fall helt övertygad om att jag kunde dansa lambada...nu med facit i hand kan jag intyga att det jag dansade var allt annat än lambada men håll till godo i alla fall....och se hur töntiga vi var på 80-talet...men kul hade vi!!!

 

Dancing Lambada!!!! Håll tummarna gott folk för mig och alla sekterna i morgon....Tjingeling!!


Evigt höstrusk...

Idag var det ett så himla tråkigt väder att man knappt ville vakna, redan innan man rullat upp rullgardinen hörde man hur det plaskade om bilarna som kom körande utanför...ugghhh...men, det är bara att bita i det sura äpplet och rulla av sängen och in i duschen. Det var heldag i Kristianstad idag....ämnet var Sekter...kul och oerhört intressant...eller vad sägs om Folkets tempel och Branch Davidians (Davidssekten), mycket lärorikt då vår underbara lärare faktiskt gjort sin forskning i just Texas hos Davidssekten. Kanske man skulle busa till tillvaron och grunda en sekt...med sig själv som den tröttaste messias som någonsin skådats, det hade nog inte blivit bra...sömnsekten, sov dig till frälsning eller dröm dig lycklig.

Helst själv sitter jag här med mitt tentaplugg...dottern är hos killen, mannen och sonen spelar innebandy...ganska skönt faktiskt att vara helt själv...då kan man svära högt när man inte fattar det man läser eller det man tror man kan är puts väck....just nu undrar jag verkligen vad jag sysslar med...varför utsätta sig för detta när man är 41 år fyllda...vad vill jag bevisa...ja säg det...ni får i alla fall en helt underbar nytänd stjärna från England, Paloma Faith..det är ju inte klokt vad bra sångerskor de kan få fram...med en underbar 60-tals feeling

 

Kan ni försöka ha en underbar kväll så ska jag masa mig mot böckerna igen....has, has, has, has


mörker....

Visst är det jätteskönt att få en timme extra när vi nu lämnar sommartiden, men huuu vad mörkt det blev tidigt. Kan bero på att det inte varit ljust på hela dagen riktigt heller. Ja, det är som ni förstår en tung, tung plugg period just nu. Hela dagen har gått åt till att försöka bena ut reformationen, väckelserörelser och  sekter....så där har det väl gått. Konstigt vad mycket som dyker upp i huvudet som man hellre vill göra...fast idag har jag tvingat mig att sitta och faktiskt komma någon vart med tentapluggandet.

I går var vi helt döda i soffan, tänk vad ett 11 års kalas kan ställa till med, ja kanske det inte var tårtan som ställde till det...snarare det röda vinet till den förträffliga middagen...allt man får hos min kära syster är gott. Hon skulle kunna koka soppa på en spik och det hade varit helt gudomligt att äta..varför fick inte jag de kvaliteterna? Men jag är en jäkel på att städa...alltid något.

I en utav mina 70 000 pauser idag hittade jag en riktig 80-tals goding på youtube...jag tyckte den var skitbra när det begav sig och faktiskt är den bra än idag...men dansen är vääääligt mycket 80-tal det måste ni hålla med om..njut av Pat Benatar...


oinspirerat....

Just nu känns livet ganska tungt, men med en vecka kvar till stor tenta i kyrkohistoria vet man vad man borde göra när man är hemma...men man gör inte riktigt det man borde. Idag har jag redan hunnit storstädat för det mååååste man innan man kan sätta sig med pluggandet och sen måste jag massssor med ärenden, sen kan jag plugga, fast kanske det händer något kul på nätet....ja, ni vet hur man hittar på ursäkter hela tiden för att slippa ta itu med det man borde. Varför är vi människor så?

Det blir inte bättre av att vi skall ut i skolans verklighet om lite mer än 1 vecka och den som sägs vara ansvarig för detta på högskolan lyser verkligen med sin frånvaro. Alltså detta är skandal måste jag säga, en del av kursarna har inte ens en plats att vara på och vi som har en plats har så få timmar att det känns ganska bortkastat att hålla på med detta i 5 veckor, får vi verkligen ut det vi behöver så väl? Jag har nu skivit mail till 2 olika personer som bägge pekats ut som ansvariga, den ene sköt ifrån sig ansvaret till den andre och denne man svarar inte på mailen, tittar inte ens på det. Man blir så arg, är det mig eller deras doktorsavhandlingar detta handlar om. Jag som inte är tappad bakom någon vagn har försökt ta tag i detta själv och kommer att göra lite annat som har med ämnet religion att göra under dessa 5 veckor förutom de få timmar jag har i skolan med eleverna i 3 ring. De ska få allt jag kan om Islam, som de faktiskt själva frågat efter enligt min handledare, kul med intresserade elever. Men det är alltid lite oroligt innan man ska ut på vfu.

Jag ska försöka sparka igång mig med en skön fredagslåt, ska ju ändå på 11 års kalas ikväll (klackarna i taket), man måste ju komma i rätt mood menar jag...lyssna och njut av a sexy boy..John Mayer - Waiting on the world to change. Det är kanske det jag håller på med...väntar på att världen ska ändra sig....who knows?


zzzzzzz......

Tyvärr måste jag meddela att jag drabbats av en något tröttande sjukdom...narkolepsi!! Nej, skämt å sido, jag är säkert frisk som en nötkärna men har nog aldrig varit sååååå trött som jag är nu. Redan 12.00 i dag har jag 2 gånger vaknat med ett ryck av att mina pluggpapper fallit till golvet, i går satt jag i fåtöljen och somnade flera gånger...vad är detta?? Har något ett tips...som inte innefattar dyra sparesor eller knark...

Kanske är det bara hösten som gör sig gällande, men egentligen gillar jag denna första tiden av hösten när färgerna är så fina och när mörkret omsluter oss så att vi kan tända ljus och mysa med en god bok i favvofåtöljen med fötterna på fotpallen och en filt om oss, visst låter det mysigt, men hur mysigt är det om man hela tiden somnar och tappar den goda boken???

Nej gott folk nu ska jag tvinga mig att putsa några fönster, göra en god köttgryta och sen plugga kyrkohistoria...yiiiihaaa, visst låter det upphetsande...

Nu kom alltså beskedet att Henke Larsson lägger av....meeeen!! Jag  har förmodligen jättetråkig humor men jag tycker verkligen att han är sååå kul, bara se och som avslutning får ni en något stressande låt men underbara bilder...njut, football lovers...






Skitväder!!!!

Det är riktigt ruggigt väder idag, de har till och med talat om snö...va, var tog klimatförändringen vägen...skulle vi inte få varmare klimat? Det blir att hålla sig inne och tända ljus och kanske plugga lite. Har satt lite ny färg i håret, i morgon är det fest och man kan ju i alla fall försöka se lite ordentlig och piffig ut.

Jag tycker det är så kul att dottern lyssnar på musik som vi "gamla" kommer ihåg från vår ungdom, och jag får säga att smaken hennes är helt okej. Just nu snurrar Journey ofta, det är en fantastisk låt som faktiskt håller än idag. I somras var just Journey på Sweden Rock Festival..ett ställe som hela familjen bevistar varje år, familjen har stuga precis i festivalområdet och det är sååååå kul att studera alla underbara hårdrockare som verkligen lever ut dessa dagar festivalen fortgår.....det finns verkligen allt och alla sorter där.

Annars tycker jag att hela denna vecka varit snurrig och konstig, häromdagen skulle jag till skolan i Kristianstad..trodde jag, det var fel dag!! Tänk där åkte jag 4 timmar fram och tillbaka helt i onödan för så kul är det inte att åka tåg. Men jag fick ju lyssnat på stora delar av ljudboken på tåget, alltid något. Alla i familjen och i min närhet har också klagat på att de tyckt att vi varit en dag längre fram än vi i själva verket varit hela veckan, kanske är det något i luften...kan det vara snö?



Visst är Journey bra?? Tänk er att höra denna i en helt stilla och mörk natt, högt och tydligt ljuder den ut över nejden i Norje, det är grejor det.

Här följer en härlig typ, man kan som sagt hitta precis vem som helst på Sweden Rock


liten blir stor....

Jag blir som mamma lycklig när dottern säger "vet du mamma hur härligt det är att få göra det man mest av allt vill göra?" - det känns faktiskt som jag på något vis själv har lyckats med att ge henne den språngbrädan en ung människa behöver...att få lov att själv bestämma vad hon vill göra och lyckas med det. Det är min bestämda åsikt att jag som förälder ska pusha mina barn i den riktning de själva vill ta, men också finnas där och hjälpa dem om de hamnar snett eller på villovägar och då leda dem rätt igen. Jag är övertygad om att Tilla kommer att bli precis den hon önskar och det är viktigt för att vi ska vara nöjda med livet, att vi själv får bestämma. Givetvis kommer det berg någon gång som måste passeras och det kommer vissa stunder att blåsa hårt, men om man då har någon att lita på att hålla i handen avtar blåsten så småningom och solen kommer åter att skina. Jag är också övertygad om att om vi vuxna är goda förebilder och visar att det inte alltid är så lätt här i livet utan att vi måste kämpa för att få det liv vi vill, då kommer barnen att ta efter och bli några att räkna med, stärkta av att själva ha tagit sig dit de är....

Gud, vad pretantiös jag låter...det är jag inte, men en stor dos sunt förnuft kan man leva länge på.

Dagen består av 1000 saker och problemet är att jag inte kommer igång riktigt idag...men när jag är klar här ska jag banne mig ta tag i mig själv och få gjort i alla fall hälften av det som bara måste göras idag...eller vad sägs om tvättning, sortering av tvätt, klippning av sonen, handla mat, laga mat, diska, diska, diska...och plugga (kyrkohistoria...yippea!!! Luther och jag, vilket par)...ja sen är dagen kanske slut....

En som försöker göra det han brinner för är en käck ung man i Klippan, en gång i tiden var han liten och son till dotterns dagmamma. Idag är han fortfarande son till f.d dagmamman med enda skillnaden att idag är han en ung lovande sångartist...gooo Alex!!!


damm i näsan...

Joel, vår 12 åring ville ha ett mer tonårsaktigt rum och början till det tycker jag heter städning. Tror ni Joel 12 år är hemma och hjälper till med det?.....Nej, ni har rätt, det är han inte istället spelar han fotboll i ösregn och efter det är det innebandy premiär....alltså får mamma själv damma rummet och sortera ut barnsakerna...och är han inte hemma och hjälper till får han nöja sig med hur jag gör. Men mycket damm i näsan blev det, nu är det bara lite nya möbler som ska införskaffas...det får nog bli lite längre fram.

I går var det då en avgörande match för svenska landslaget i fotboll...hur gick det då? Åt skogen skulle man kunna uttrycka det...man blir ju sååååå trött..lite mer energi killar...ni kan väl i alla fall se ut som om ni vill spela fotboll...men icke.

Då är det bättre att städa och pula här hemma och medan man gör det kan man ju lyssna på en ny favorit...jag ny är den kanske inte men den rösten får mig att bli lyrisk....lyssna och njut av Paul Carrack...


freeeedag....

Jaaaa, äntligen fredag...denna vecka har jag längtat tills denna dag/kväll. Varför vet jag inte riktigt, men det är mysigt att vara hemma alla och mysa i soffan framför Idol och Doobidoo. Vi har käkat en god sallad och mumsiga räkor, lite kex och ost och ett gott vin. Nu blir det mysläge i soffan med lite mer vin och nypoppade popcorn...mums!!!

tentan över....

Ja, det är ju inte så att jag kommer att få något pris för den flitigaste bloggerskan i världen, inte bra Susann, ajabaja!! Hur som helst har det varit tenta och faktiskt gick det strålande, säkert någon där ute som höll tummarna så att det gjorde nytta. Har sedan tentan dragits med huvudvärk, förmodligen kommer den från nacken, kanske någon snäll själ som vill knåda den....kan ju alltid fråga mannen i mitt liv...om inte han somnar innan mig.
Fast att man faktiskt skulle ta det lite easy med pluggandet nu så är jag som vanligt i full gång...men kurs 2 för terminen startade dagen efter tentan så det är bara att hugga i...det är ju trots allt tentor var 5 vecka...alltså ingen tid att förlora...inte blev det bättre av att läraren snällt gav oss 90 instuderingsfrågor andra dagen...förra tentan hade vi 54 och det tyckte jag var mycket, det blev 79 datorskrivna svarsark av det...denna gången blir det en hel bok känns det som...kanske kan jag signera den nästa bokmässa

RSS 2.0