Jaaa, snart skoldax!!!!

Nu är jag verkligen laddad inför en ny fullspäckad termin på högskolan.,.. det ska bli jättekul att sätta tänderna i uppgifterna. Det jag kan tycka är lite kass är att vi bara har salstentor....det kunde ju vara utvecklande att ha något annat..men, men vi tar det som det är och försöker göra så bra som möjligt.

Idag började jag med en bokad tid hos kiropraktorn Christian, välbehövligt kan jag säga...ICA har suttit fast mellan skulderbladen de sista dagarna. Nu känner man sig mörbultad och helt slut, har faktiskt sovit en stund, men så brukar det kännas efter en behandling och idag var det verkligen välbehövligt kan jag lova.

Just nu försöker jag gömma de begynnande gråa håren med lite ny fräsch färg i håret...men det är också för att håret inte ska vara helt nyfärgat på lördag när det är FEST!!!! Vi ska ha återförening med min gamla grundskoleklass på hotellet här i Klippan. Tänk vi blir faktiskt 20 personer, långt mer än vi räknat med...KUL!!!

Ikväll blir det fotboll för hela slanten....Zlatan gör seriepremiär i La Liga med sitt Barcelona och eftersom det är favvolaget framför alla här hemma blir det vad vi ser på ikväll. Ni får hålla tillgodo med Robin Paulsson som Zlatan, jag skrattar på mig åt denna snutt.....hehehehe


Arbetslöshet?...näääää

Denna vecka skulle jag varit ledig och fått en hel del gjort innan skolan drar igång igen...men icke sa ´Nicke, ICA har kris och jag får hoppa in flera dagar...men men det ordnar sig nog ändå. Igår kväll när jag kom från jobbet hade skolan mailat om ett vick nästa vecka...typiskt att man skall till Kristianstad och börja skolan just de dagarna...bara att tacka nej alltså. Men arbetslös känner jag mig inte kan jag lova.

I våras var jag på en konsert i aulan på en högstadieskola i Klippan där Tripple and Touch och en ungdomskör från Sydafrika uppträdde....det var nog något av det trevligaste jag varit på under väldigt lång tid, här nedan får ni ett smakprov (dock filmat någon annanstans).



Det är faktiskt en svensk kille från Malmö som startat detta Star projektet i Sydafrika för att försöka rädda fler unga undan aids (alltså var 4:e person i Sydafrika är smittad!!!!!) och det artar sig med skolor i flera afrikanska länder räddas unga från en säker och för tidig död.....bra kille!!!

Svininfluensa...nej tack....

Idag skulle jag göra en del ärenden i centrum och bland annat skulle apoteket uppsökas. När jag ändå var där tänkte jag att handsprit kan vara idé att ha i väskan nu när det snart är dags för tåget och skolan igen...döm av min förvåning när expediten säger att den är slut och kanske de får hem igen i slutet av veckan men det är inte säkert. Nähä..då får jag väl fixa det då istället. Jag tog bilen och körde till läkarmottagningen Capio för att ta några prover och beställa en läkartid...i provmottagningsrummet talade jag och sköterskan om svininfluensan och jag berättade om att handspriten var slut på apoteket.....vet ni vad hon säger då???? jo, att handspriten är slut på skånelagret för läkamottagningar och att den är jättesvår att få tag i. Alltså hur svårt är det att tillverka handsprit (ja, jag vet ju inte...) om inte annars så är väl denna perioden ett ypperligt tillfälle att öka produktionen, va?!

Mannen i mitt liv åker tåg till jobbet i Helsingborg varje dag och han berättade att konduktörerna numera har plasthandskar på sig på tåget för att slippa bli smittade. Ska vi på ICA då ha rymddräkter på oss i kassan, där vi faktiskt tar i alla saker som människor fingrat på, för att inte tala om alla pengar som människor kladdat på. Jag tror att jag ska göra som Christer Fuglesang....ta på mig en rymddräkt och hoppa runt i atmosfären...

Tjingelijng.........

Rent i varje vrå....

Jag vet verkligen inte var energin jag haft de senaste dagarna kom ifrån, men det har blivit mycket gjort tack vare den!! Jag har länge funderat på att det verkligen behövdes en grundlig rengöring i hela köket (dvs från tak till golv....), sagt och gjort alla skåpen är nu klortorkade.....det luktade badhus istället för kök hos oss...men rent blev det. Idag fortsatte jag med badrummet...från tak till golv.....nu är det också ett badhus. Förutom det har jag och älsklingsdotter Mathilda varit på Familia och Citygross....en del nytt inför skolstarten imorgon till dottern och mat till oss andra!!! Något säger Lisbeth Salander när jag ser dottern i sin nya jacka och sitt nya coola hår (först tyckte jag hon såg ut som om hon satt cerisrosa påskfjädrar i håret men man vänjer sig), hon är sååå cool den tösen och bäst!!!

Jag har verkligen inte varit aktiv när det gäller bloggen den senaste tiden, men det har varit mycket ICA och mycket Blekinge de senaste veckorna. Jag har egentligen arbetat klart enligt schemat men det tog inte många timmar innan jobbet ringde och skrek "panik!!!! kan du jobba???) Yes, visst kan jag det...pengar är alltid bra och min skola har ju inte börjat än...inte förrens 1 september bär det av till Kristianstad igen (längtar faktiskt...!!), andra terminen religionsvetenskap och vi inleder med Islam och Judendom riktigt grundligt (det ska verkligen bli skoj...!!).

Nähä...nu blir det indisk gryta med ris (couscous för mig...)

Jobb igen...

Efter några härliga lediga dagar fulla av bokläsande är det åter igen dags för ICA. Det är bara idag och lördag och söndag kvar nu, sen är det lite härlig ledighet innan det är dags för Kristianstad igen. Jag längtar faktiskt till skolan igen nu, att få komma igång med det jag läst så mycket om innan i sommar. Men visst kommer det att bli tufft men det är det som är så kul och en utmaning, det är ju därför jag tycker så mycket om det.....fast de där timmarna på tåget kunde man ju sluppit, för det är oerhört tröttande att sitta på ett tåg...man blir såååå trött, konstigt!!

Som en liten härlig avslutning på Joels sommarlov ska vi åka till Blekinge några dagar nästa vecka innan skolan drar igång för hans del. Vi drar redan på söndag och hoppas hinna upp till Mjällby för att se dem spela fotboll klockan sex, men jag slutar redan kvart över två så visst ska vi hinna först till stugan och sen till strandvallen.....

Tjingeling nu drar jag till ICA.....

woppi for president.....

Nu har jag inte bloggat på flera dagar på grund av ICA, man är ju bar såååå trött när man jobbat 12 timmar  men nu ska ni få se min älskade Woopi...........som ni vet älskar jag Woop iGoldberg ....det svänger gospel om henne...


Regn, regn, regn....

Det gör verkligen ingenting att man jobbar just nu, idag tror jag att det regnat 5000 liter. Hade man haft semester hade man säkert känt sig färdig för att hoppa från något högt. Tur att det är en och annan timme i veckan då det inte regnar så att man kan klippa lite gräs eller lägga i lite klor i poolen (den som vi knappt varit i sen vi köpte den...). I två veckor till ska jag arbeta sen kan det vackra vädret gärna komma, och det gör det väl eftersom ungarna börjar skolan, då brukar det bli vackert väder. Själv börjar jag först den 1 september så någon liten soltimme innan kanske blir möjlig.

Vad gör man då istället.....jo spisar lite bra musik och läser en god bok. Dottern introducerade denna kille för mig för ganska länge sedan och jag tycker fortfarande att han sjunger sjukt bra...lyssna och njut!!!


RSS 2.0