INSPIRATION TACK...NÅGON!!!!

Sitter och pluggar förtvivlat, det är så himla mycket som ska in i huvudet, ett huvud som för dagen är ganska mosigt. Gårdagen innehöll ett heldagsbesök på Bokmässan i Göteborg med min älskade kompis Petra. Vi hade en heldag med mycket skratt som det brukar vara när vi är tillsammans. Här nedan har jag sammanställt dagen:

Min sammanfattning av bokmässan 2009

Grönast: Carl-Einar Häckners glittriga hatt
Snyggast: förutom mig och Petra, Tomas Bodström (godis för ögat)
Mest positiv: Mark Levengood och de små bokförlagen
Sämst: Bonniers mässpersonal
Surast: Bonniers mässpersonal
Otrevligast: Bonniers mässpersonal
Mest uppblåsta: Bonniers mässpersonal
Längst: Kön till matställena
Kortast: Jan Guillou
Magrast: Mikael Bindefeldt, kan någon ge människan mat!!!
Gråast: Herman Lindqvist
Varmast: Lokalen...pust
Flest: Norska skolungdomar på vägkrogen, de var som en flock flugor
Godast att dricka: Vitt kallt vin på mässkrogen
Mest pappa: Robinson Martin med bebis på magen
Drog mest skratt: Lill Lindfors och Mark Levengood, förutom mina och Petras gapflabb. Tack snäckan! Man mår sååååå bra när man är med dig!!!
Mest lik sig själv: Björn Hellberg
Skönast: Toabesöket efter hemkomsten......
Trevligast: Pedagogförlagets monter, med kanonpersonal och sååå trevliga produkter. Klippan äger!!!!
Mest oväntade: Lever Selma Lagerlöf? Finns det flera av henne? Jag fattar nada....
Mest överraskande: Att Robinson Martin var sååå liten
Mest tomma: Lärarförbundens montrar och huvudena på Bonniers personal....
Bäst chaufför: Lennart på Res Teamet i Klippan
Lös med sin frånvaro: Stig Larsson-triologin
Konstigaste: Att så många besökare valt höga klackar. Hur tänkte de då? Blåsorna måste vara gigantiska idag

Detta var en snabb sammanfattning av dagen igår...en helt perfekt dag. Det enda negativa var att inget pluggande blev gjort på hela dagen...imorgon är det tenta och f-n vet hur det ska gå...ja, ja man kan bara göra sitt bästa och hålla alla tummar...vill ni hålla era också så kanske det går vägen......

Tjingeling

Pluggnörden arbetar så armen ramlar av....

Jaha då närmar sig en gigantisk tenta (på måndag) och jag skriver, skriver, skriver och skriver. Ibland får jag känna efter så armen sitter kvar för känseln försvinner efter ett tag. Jag måste nämligen skriva ner mina svar om och om igen, kanske min hjärna faktiskt inte sitter i huvudet utan i  höger hand/arm, ja man kan undra. Hur som helst skall Islam och Judendom in i huvudet tills måndag (men det mesta sitter nog om jag tänker efter), sen får man hoppas på att resten kan ordbajsas fram under tiden man sitter på tentan.

Imorgon blir det inget pluggande eftersom jag och min älskade väninna Petra ska åka till Bokmässan i Göteborg. Snacka om att det ska bli kul (och förmodligen dyrt). Jag vet inte vad det är med mig och böcker, jag älskar böcker. Problemet är att fler bokhyllor måste införskaffas innan huset rasar ihop under tyngden av alla böcker samlade överallt.

Nu sätter jag igång.....see you!


vad vore livet utan vänner?

Trots en oerhört tung tenta period tog jag mig tid att tillbringa kvällen med några av mina äldsta vänner (inte till ålder alltså, vi blir aldrig äldre än 25). Tack Marie för underbar lax och underbar sallad!!!! En egentlig skvallerkväll förvandlad till utvärdering av klassträff har förflutit och lyckan är på topp. Man behöver så lite för att energin skall infinna sig igen,,,,,,,,nu är det bara att hugga in några timmar på tenta pluggandet igen. Eller vad sägs om en alldeles förträfflig föreläsning om Usama bin Ladin idag???? Visste ni att människan hade 53 syskon....snacka om jobbigt, tur att muslimer inte firar jul eller födelsedagar, det kunde bli lite jobbigt med presenter menar jag.

Jag känner att jag, Marie, Eva och Helena kommer att ihop kunna genomföra en revolution, vi har viljan och vi har framförallt kunnandet...när jag tänker efter kan vi nog allt (obs: skämt) till vår ära lägger jag in en underbar kvinna med en underbar röst. Ni förstår kanske att det krävs oerhörd känsla för att jag ska gå igång på sångare och sångarinnor, man ska sjunga från hjärtat och magen. Alla brudar med hög gäll stämma kan göra något annat nu.. diska eller gå och lägg er...här kommer Tracy Chapman (från det glada 80-talet)


RIP Patrick

Hela dagen har gått åt till att tentaplugga...jag tror armen håller på att ramla av snart...men någon timme till måste jag nog göra idag. Vad jag pluggar..jo Islam och Judendomen...visst låter det lite och enkelt!!! Tänk vad konstiga namn allt ska ha. Men så här brukar det kännas innan tenta, när det är dags sitter nog det mesta...det brukar vara så i alla fall..men just nu känns det förtvivlat måste jag medge.

I veckan har en, i alla fall förr, stor skådespelar gått ur tiden i cancer (jävla sjukdom!!) jag tänkte hylla honom lite genom att ge er alla en blandning av scener ur filmen Ghost, kanske han svävar runt så nu som i filmen...?


helgenergi!!!!!

Äntligen fick jag lite energi att faktiskt ta itu med saker hemma...så som att klippa häckar, luka ogräs, tvätta, städa you name it!!! Man känner sig väldigt nöjd och duktig nu när allt är klart och man kan med gott samvete sätta sig i soffan och njuta.

Veckan som gått, hur var då den? Jo, så här med facit i hand har den varit kanon. Igår var jag inne som vikarie på en högstadieskola i kommunen och det gick strålande...det vill säga jag kom hem med sinnet i behåll. Att ungar bara orkar prata på det viset vissa av dem...tänk med onödig energi de lägger på att babbla, men det är ju de som blir tröttast själv.

Annars har ju objektet som alla hatar eller älskar dragit igång, ja jag menar idol 2009. Jag har en tendens att slå över när det blir för falskt eller för pinsamt, jag skäms på deras vägnar. Men man blir ju sååååå glad när det verkligen dyker upp en röst som gör att det piggar sig på kroppen och igår i Malmö dök det upp en sådan...lyssna och njut av en naturbegåvning...hoppas hon går långt.


RSS 2.0