Frustration...är det sjukligt?

Jag är en person som kan känna frustration över precis allting - det kan vara att inte räcka till som mamma, hustru eller som människa över huvudtaget. Jag läste att yoga är ett bra alternativ för den som känner sig stressad.. och det verkar ju onekligen fungera för miljontals människor världen över...men inte för mig. Det bara går inte att koncentrera sig på ingenting!! Jag läste då att man kunde koncentrera sig på en lampfot(!), mitt problem blev då att jag inte kunde bestämma mig för vilken lampfot...det var som ni förstår bara att ge upp.
Här följer några frustrationsutlösare till:
* När man lagat en god middag och barnen säger att precis den rätten fast lite godare serverades i skolan samma dag.
* När det börjar regna som om himlen var öppen timmen efter att man putsat alla fönster i huset
* När man tänkt sig vila i tio minuter och vaknar tre timmar senare
* När bågen i favorit BH:n försvinner spårlöst i tvätten - man hör den men ser den inte
* När strumpmonstret väljer att flytta in i mitt hus - också det i tvättmaskinen
* När favoritvideobandet går mitt av - precis när du för att överleva är tvungen att se på just det bandet.....visst känner ni väl igen er????

Givetvis är jag förståndig nog att förstå att mina problem är små. Men faktum kvarstår, varför är frustrationen så stor fast att man har allt man kan önska sig? Min teori är att människan känner sig otillräcklig beroende på alla osynliga krav i samhället. Jag menar...vi ska vara vackra, bra, sexiga, underbara, förstående och kunniga. Helst ska vi vara klonade i 15 upplagor och alla upplagorna ska älska spinning, aerobic och bodypump. Vidare skall vi behäska yoga, chigong och avslappning. Vilket språk ungarna än läser i skolan skall föräldrarna kunna detta och helst böja alla orden i sömnen. Samme förälder kan alla kemiska beteckningar baklänges och framlänges, eftersom denne förälder inte hade något annat för sig i 14 års ålder än att just rabbla just kemiska beteckningar. Man ska idag också ha ett heltidsjobb samtidigt som man är hemma och bakar 10 hälsolimpor i veckanm, man lagar även gourmet middagar varje kväll. Till detta hinner man läsa läxor med barnen med ett ständigt leende på läpparna hur mycket ungen än vrålar i örat att man är en mossig mupp!! Samme mossige mupp är bra på att fara runt i bilen med barn som ska på dans, fotboll, innebandy och andra livsnödvändiga aktiviteter.
Det är inte konstigt att ett av de mest sålda läkemedlen heter just Losec Mups - alltså magreperation för trötta muppar. För en del år sedan sändes till och med en verklighetsbaserad TV-serie om Mupparna, The Muppet Show. Huvudrollsinnehavaren var lika grön i huvudet som en jagad mor eller far och den kvinnliga huvudrollen gjordes av en PMS- stinn gris... alltså precis som i verkligheten.

Detta var allt för idag..och tack Petra för att du var en vänlig själ och läste min blogg..äntligen va?
Dagens citat:
"Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall"   Kinesiskt ordspråk.

first time.....

...Andra barn köper stekjärn, köksknivar eller blommor till sina mammor i morsdagspresent. Jag fick denna blogg av min dotter (snällt va?), betydligt roligare än en kökskniv!! Jag menar, knivar har jag redan hela kökslådan full av!
Men så kommer då frågan....? Vill ni läsa mitt skräp? ..vem jag är och hur jag blev sådan...förhoppningsvis finns den någon vänlig själ där ute som vill ta del av "morsans" tankar. Min tanke med denna blogg är att ventilera det som sitter fast i huvudet.. återge det jag hör på tåget och det som föder vidare tankar, inte bara för mig utan även för er.
Musik är också det ett stort intresse..och ni som är mycket yngre kan lära er ett och annat det lovar jag, det kommer många härliga exempel i framtiden (måste bara lära mig hur man gör....?)
Vem är då jag?
Jag är en "ung" mamma på snart 41 år (visst är det väl fortfarande ungt?eller?), boende i Klippan i Skåne med mannen i mitt liv och våra UNDERBARA ungar, Mathilda 16 år och Joel 12 år. De är de mest fantastiska ungar en förälder kan önska sig och de gör oss stolta varje dag (tänk vilket privilegium för en förälder).

Vad sysslar jag med? (ja, det undrar jag också ibland)
Jag har hur som helst sent i livet kommit fram till att det är lärare jag vill bli och således sökte jag in på lärarhögskolan i Kristianstad, där pluggar jag nu till svenska- och religionslärare för högstadie och gymnasieungdomar (ett stort steg i denna ålder!!), och det går långt över förväntan, och med min erfarenhet från livet och arbetslivet önskar jag ge mina framtida elever långt mer än standardkunskaperna de annars skulle fått i skolan.

Något jag också älskar är CITAT, och ni skall dagligen (hoppas jag) få ta del av tänkvärda ord som JAG tycker säger mig något.
Detta får bli allt för idag och därmed kommer dagens citat:

"Jag har en enkel filosofi. Fyll det som är tomt. Töm det som är fullt. Och klia dig där det kliar..!
Alice Roosevelt Longworth.
(visst var det väl tänkvärt...)

...imogon lovar jag att återkomma med vidare funderingar...kanske om stressade föräldar och stressframkallande ungar.. läs så får ni se!!
Kram och sov gott!!

Men oj!! Jag glömde alldeles bort att berätta att mitt namn är Susann med Ahlberg som efternamn.....om nu någon skulle undra vad morsan heter...


RSS 2.0