Mer jul.....

Vad härligt att även Skåne får ta del av det som kallas snö..inte för att jag egentligen gillar snö, men till jul känns det befogat. Många man talar med känner en oerhörd längtan efter jul i år, något jag inte hört så mycket tidigare år. Det är som om vi längtar efter det där lugnet ihop med nära och kära. Och även jag känner att det ska bli oerhört skööööönt att bara vara. Juldagen tänker jag inte göra många knop...sova länge, äta frukost länge, mysa länge, sitta under en filt länge...ja, precis allt man kan göra länge tänker jag göra.

Nyår då. Ja, vad blir det av den, vi har ingenting planerat men det är ju tid ännu. Annars får vi laga en god middag själva och smälla raketer vid 12-slaget och skåla i champange, fast sonen tycker vi är såååå tråkiga som inte gör något...men faktiskt har det varit skönt att vara själva några år nu....men det är kul att slå klackarna i taket också. Ja, ja vi får som sagt se vad som  händer....

Jag tänkte fortsätta på nya jullåtartemat som jag skrev om häromdagen också...då fick ni ta del av Carola, idag tänkte jag ge er en väldigt vacker liten visa med EMD, ännu en grupp som jag inte egentligen gillar....meeeen denna låten är faktiskt lite fin och så här i juletider kan man ju vara snäll...även mot EMD =))))


jul, jul strålande jul....

Ja, strålar gör den väl inte men den är på väg och vem vet, kanske det strålar nästa vecka. Snö i Skåne är lika med slask och det är precis vad vi har nu. I luften liknar det snöflingor men väl nere på marken är det slabb, slabb och slabb. Inte undra på att man är trött som en bedövad flodhäst. Man får försöka pigga upp sig med kaffe, plugga och en filt i värmeljusets sken.

Det sköljer över oss en massa ny julmusik i dessa dagar blandat med gammal traditonell givetvis. Jag undrar om ni där ute har hittat någon ny julvisa som är värd att lyssna på. Jag har hittat en som jag egentligen inte borde gilla och jag är inte jätteförtjust i sångerskan heller men det är något med denna sång som slår an en sträng i mig, någonstans är den väldigt mäktig och faktiskt tror jag ingen annan skulle kunna sjunga den mer än just Carola. Ni får den att lyssna på nedan och skriv gärna vad ni tycker är en bra julsång, en sång/låt man kan lyssna till när man dricker sin glögg och sitter under en filt och bara finns, inte när man dansar kring granen för då behövs tyngre stoff...typ Hej tomtegubbar och så vidare....


RSS 2.0